Geschiedenis

De geschiedenis van Sinus Jevi Electric Heating begint met de oprichting van Sinus in Zeist in 1922. Sinus produceert allereerst radio en zendapparatuur. In 1956 is Sinus samen gegaan met het in 1939 in Amsterdam opgerichte Bobé, een fabrikant van zekeringen, en gaat verder onder de naam Sinus Bobé.

In 2003 gaat Sinus Bobé samen met het Deense bedrijf Jevi A/S en zet zijn activiteiten voort onder de huidige merknaam Sinus Jevi Electric Heating B.V.

Met onze ervaring in het ontwerp en de productie van elektrische verwarmingsapparatuur heeft Sinus Jevi zich ontwikkeld tot de leidende specialist op dit gebied in Nederland.

Omdat Sinus Jevi altijd voorop heeft gelopen in technische ontwikkelingen produceerden wij al Explosieveilige elektrische verwarmingsapparatuur zelfs voordat hier regelgeving voor was ontwikkeld. Vandaag de dag produceren we Explosieveilige apparatuur naar de laatste standaarden: Atex en IEC-Ex.

Door de jaren heen hebben we ons leveringsprogramma uitgebreid van relatief simpele Concvectie kachels en ventilator kachels naar Dompel Heaters en Kanaal verwarming tot complexe maatwerk proces Heaters.

Met de ontwikkeling van Olie- en Gas- Industrie op de Noordzee is Sinus Jevi uitgegroeid tot dé specialist voor complexe verwarmingsapparatuur in deze ruige en veeleisende omgeving. Daarnaast is onze reputatie gegroeid in de Onshore Proces en Chemische Industrie en hebben we onze activiteiten uitgebreid naar de Voedingsmiddelen en Bouw branches.